onsdag 9 mars 2011

Utredningsvecka 1

Igår började utredningsveckan, då fick vi först lyssna till en föreläsning på 3 timmar om handläggning och dokumentation inom socialtjänsten. För att sammanfatta föreläsningen gick föreläsaren igenom vissa saker vi lärt oss under juridik kursen (såsom offentlighets principen, objektivitetsprincipen, likställighetsprincipen, osv) , barnperspektivet , samt hur socialsekreterarens roll bör vara och lite kortfattat om hur ett ärende kan uppstå och hur man ska göra med dokumentationen vid ärendet. Det kändes skönt att man hade känslan av att man kunde en hel del när man satt där på föreläsningen. Jag som hade varit lite orolig över att jag inte hade läst BBIC papperna noga blev lättad då vi fick se en film om BBIC , jag hade förstått rätt tänkte jag efter filmen!
Därefter delade vi in oss i grupper som vi skulle arbeta i dessa två veckor. Det känns skönt att ha man själv fick välja grupp, detta kommer underlätta då vi kan strunta i att åka hela vägen till skolan de dagar vi ska ha grupparbete, då kan vi i stället mötas närmare våra hem.
Idag samlades vi bara en timme i gruppen för en enkel gruppövning. I morgon blir det föreläsning igen i skolan, intressant!

Inga kommentarer: